aktualności

„Pyszne zajęcia”
„Nie
ma tego złego, co by nie wyszło na dobre” - mówi polskie
przysłowie. Tak się też stało w przypadku kolejnych zajęć,
przeprowadzanych w ramach „Wakacji na zamku z historią w tle”.
Padający deszcz zmusił uczestników do schronienia się w w XIV -
wiecznym Domu Starym, gdzie tworzyli miniatury dekoracyjne,
inspirowane tradycyjną łęczycką wycinanką.
Dzisiejszą,
początkowo nieco melancholijną atmosferę spowodowaną pogodą,
wyraźnie ożywiły mini warsztaty kulinarne. Samodzielne
przygotowanie andrutów z trzema nadzieniami (powidła śliwkowe,
konfitura truskawkowa i nutella) było sporym wyzwaniem, ale nie
sprawiło trudności. Finał był już pełen energii i entuzjazmu.
Wafle się skleiły i andruty się udały! Były pyszne! Najszybciej
z talerzy zniknęły przełożone nadzieniem z ...
No właśnie. Andruty z jakim nadzieniem smakowały dzieciom najbardziej?