aktualności

Zamkowe wakacje - mniam, mniam...
Poranne, zamglone niebo i niskie chmury nie zapowiadały, że dzisiejszy dzień zamkowych wakacji okaże się bardzo udany.
Ćwiczenia szermiercze odbywały się tym razem „na sucho”, bez broni. Młodzi rycerze pracowali bowiem nad koordynacją ruchu, doskonaleniem prawidłowej postawy oraz odpowiedniego ułożenia rąk i nóg w czasie pojedynku.
W drugiej części spotkania robiliśmy masło i ser. „Nabiałowe” warsztaty były absolutną premierą zarówno dla prowadzących, jak i dla ich uczestników.
I udały się !
Trzeba było widzieć tę radość dzieciaków, kiedy po intensywnym potrząsaniu w słoiczkach pokazało się masło. Trzeba było widzieć to skupienie, które towarzyszyło odciskaniu sera.
Własnoręcznie wykonane masło i serek były naprawdę pyszne. A jak cudownie smakowały! Na dowód - poniższe fotografie.